+381631718199 portal@pitajprofu.com

Кulturni centar I. R. Iran u Beogradu, u saradnji sa Univerzitetom umetnosti u Beogradu i Centrom za persijske studije na Filološkom fakultetu, sa ponosom najavljuje Festival iranistike 2023.

SEКCIJE FESTIVALA
Festival je podeljen u tri sekcije, oko slogana festivala „Iran: civilizacija, kultura, prijateljstvo“, a to su:

  1. Foto i video produkcija

Učesnici mogu da dostave profesionalne fotografije, originalne video zapise i lična iskustva vezana za njihova putovanja ili studije u Iranu.

  1. Кratki filmovi, klipovi i animacije

Učesnici se takmiče u ovoj sekciji kreirajući kratke filmove (maksimalno 3 minuta), animacije i video klipove koji se odnose na iransku kulturu, običaje, književnost, istoriju i umetnost.

  1. Кreiranje sadržaja za onlajn platforme

U ovom odeljku učesnici mogu da kreiraju zanimljiv onlajn sadržaj o Iranu za popularne platforme kao što su Jutjub, Instagram ili Tviter kako bi doprli do šireg auditorijuma.

Pravo učešća na festivalu imaju svi studenti (ne-iranski) mlađi od 35 godina, koji studiraju ili su završili studije u Srbiji. Diplomci koji su diplomirali u poslednje tri godine su dobrodošli da učestvuju. Za više informacija i registraciju posetite: www.iran.rs. Rok za predaju radova: kraj novembra 2023. Proglašenje rezultata: 21.12.2023.

Vest preuzeta sa sajta https://www.mfkv.rs/