+381631718199 portal@pitajprofu.com

Bosch Future Mobility Challenge je međunarodno takmičenje studenata tehnike u osmišljavanju i razvoju modela autonomnog vozila koje je osposobljeno da se kreće po unapred poznatoj putanji, pod određenim uslovima, u određenom okruženju simulacije minijaturnog pametnog grada. Bosch Future Mobility Challenge takmičenje organizuje Bosch inženjerski centar u Кlužu, dok će lokalno u Srbiji proces takmičenja podržati novoformirani Bosch Inženjerski centar Beograd.

Tim povodom, u četvrtak, 19. oktobra u 13 časova, u Svečanoj sali Mašinskog fakulteta biće održana prezentacija Bosch Future Mobility Challenge, a studenti će biti u prilici da iz prve ruke dobiju sve bitne informacije o ovom takmičenju za koje mogu da se prijave do 31. oktobra 2023. godine.
Studenti u timovima rade na svojim projektima u saradnji sa Bosch stručnjacima i akademskim profesorima nekoliko meseci kako bi razvili algoritme sa najboljim učinkom. Za finale se biraju najbolji timovi, a pobednici mogu očekivati sjajne nagrade.

Vest preuzeta sa sajta https://www.mas.bg.ac.rs/