+381631718199 portal@pitajprofu.com

Dostavljanje apstrakta: 02.02.2024.
Informacije o prihvatanju apstrakta: 09.02.2024.
Dostavljanje radova: 01.03.2024.
Konačni prijem radova: 30.03. 2024.
Konferencija: 25-26.04.2024.

Mesto održavanja:
Univerzitet u Novom Sadu,
Građevinski fakultet Subotica
Kozaračka 2a
24000 Subotica
Srbija
e-mail: konferencija@gf.uns.ac.rs

Dobrodošli na 9. međunarodnu konferenciju „Savremena dostignuća u građevinarstvu“, gde će se naučnici i stručnjaci okupiti kako bi istražili i razgovarali o napretku, izazovima i otkrićima u oblasti građevinarstva koja se stalno razvija. Građevinarstvo je okosnica moderne civilizacije koja oblikuje svet u kome živimo, od visokih nebodera koji definišu naše urbane pejzaže do složenih infrastrukturnih mreža koje povezuju naše zajednice. U ovom okruženju koje se brzo menja, potreba za održivim, otpornim i inovativnim rešenjima nikada nije bila važnija. Naša konferencija služi kao dinamična platforma za istraživače i praktičare da podele svoje znanje, razmene ideje i pokrenu građevinarstvo u budućnost.

Teme konferencije


Građevinarstvo

Eksperimentalna i teorijska analiza konstrukcija, procena stanja, održavanje i sanacija građevinskih objekata, mostovi, tuneli i putevi. savremene metode projektovanja i građenja, savremeni građevinski materijali, ʺzelena gradnjaʺ i energetska efikasnost u građevinarstvu, upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i požara, upravljanje projektima u građevinarstvu, hidrologija, hidraulika, prečišćavanje otpadnih voda, komunalna hidrotehnika, podzemne vode, navodnjavanje, odvodnjavanje, geotehničko inženjerstvo, ostale teme iz oblasti građevinarstva.

Geodezija

Referentni sistemi i referentne mreže, fizička i matematička geodezija, satelitska geodezija i geodetska astronomija, geoinformatika i geoinformacioni sistemi, fotogrametrija i daljinska detekcija, katastar i uređenje zemljišne teritorije.

Arhitektura

Stanovanje, teorija, filozofija i metodologija arhitektonskog projektovanja, istorija arhitekture, urbanizam, veze i interakcije arhitektonskog i urbanističkog projektovanja sa arheologijom, sociologijom, etnologijom, antropologijom, ekologijom, prirodnim resursima i klimatskim promenama.

Više informacija je dostupno na linku.

Vest preuzeta sa sajta https://www.gf.uns.ac.rs/