+381631718199 portal@pitajprofu.com

Prijave za naredni konkursni rok otvorene su od srede, 4. oktobra 2023. godine u 12.00 (po srednjoevropskom vremenu ) do 18. oktobra 2023. godine u 12.00 (po srednjoevropskom vremenu).
Svi zainteresovani za prijavu na konkurs moraju da poseduju ličnu kartu ili pasoš ili dokument kojim se dokazuje prebivalište u Republici Srbiji, kao i validnu imejl adresu. Sve prijave se vrše onlajn, preko Evropskog portala za mlade, a u sklopu prijave potrebno je uneti lične podatke, odgovoriti na kviz od 5 pitanja i na otvoreno pitanje na osnovu kojih se rangiraju kandidati. Nakon podnošenja prijave kandidati će dobiti potvrdni imejl kroz Evropski portal za mlade i prijavni kod.

Svi odabrani kandidati moći će da putuju najmanje jedan, a najviše 30 dana, i da posete najmanje jednu zemlju koja učestvuje u inicijativi. Svi odabrani kandidati dobijaju putne propusnice i karticu sa popustima.

Učesnici sa invaliditetom ili nekim drugim zdravstvenim problemom koji otežava njihovo samostalno kretanje dobiće potrebnu podršku kako bi mogli da učestvuju u inicijativi.
Кandidati mogu odabrati da li žele da putuju sami ili u grupi koja broji maksimalno 5 članova. Ukoliko kandidat želi da putuje u grupi može da pozove svoje vršnjake da mu se pridruže. U ovom slučaju kandidat postaje vođa grupe, te je potrebno da dostavi svoj prijavni kod ostalim članovima kako bi se i oni registrovali i uneli svoje lične podatke. Potrebno je da samo vođa grupe odgovori na kviz i dodatno pitanje. Svi članovi grupe moraju da ispunjavaju osnovne uslove konkursa.

Više informacija pogledajte ovde.

Vest preuzeta sa sajta https://obrazovanje.rs/