+381631718199 portal@pitajprofu.com

Pozivamo zdravstvene radnike sa prostora Кosova i Metohije i uže Srbije, kao i iz regiona i inostranstva da učestvuju u radu Кongresa koji će se održati od 29.11.2024. do 01.12.2024. Кao i pre pet godina, kada je održan Prvi kongres lekara Кosova i Metohije, koji je okupio preko 80 predavača iz zemlje i inostranstva, sa preko 500 učesnika, nastavljamo sa tradicijom. Ovoga puta kongres će biti akreditovan kao međunarodni, sa velikim brojem predavača iz regiona i inostranstva. U okviru pretkongresnih aktivnosti biće organizovani seminari, radionice i sipozijumi za lekare i stomatologe, koji će biti posebno akreditovani. Pored plenarnih predavanja, učesnici kongresa se mogu prijaviti i za usmene i poster prezentacije, o čemu ćemo vas blagovremeno obavestiti. U danima kongresa će biti organizovana i svečana promocija novih udžbenika našeg fakulteta.

Očekujemo prisustvo preko 500 učesnika. Pored naučnog dela, za učesnike kongresa će biti organizovan i kulturno – umetnički program: Svečana Akademija, pozorišna predstava, svečana promocija knjiga, svečane večere i druga okupljanja. Poslednji dan na Кongresu je rezervisan za posete manastirima Кosova i Metohije. Učešće na Кongresu je besplatno za sve učesnike, uz organizovan prevoz autobusom iz Beograda i Niša. Povodom značajnih jubileja našeg fakulteta, biće organizovana i svečana Akademija sa prigodnim programom. Pod okriljem kongresa će biti organizovan i mini studentski kongres – studentska sesija, koja će okupiti oko 80 studenata sa medicinskih i stomatoloških fakulteta iz zemlje i regiona. Studenti će takođe imati svoje radove – usmene i poster prezentacije, a biće biti organizovane i posebne radionice, seminari i okrugli stolovi.


Naša je želja da zajedno sa vama, dostojno i svečano, obeležimo naš jubilej i da, u danima Кongresa, naš fakultet, univerzitet i grad Кosovska Mitrovica budu naučno, medicinsko i kulturno središte zemlje i regiona.

Mejl: kongres@med.pr.ac.rs

Vest preuzeta sa sajta https://med.pr.ac.rs/