+381631718199 portal@pitajprofu.com

Koja je svrha i misija Portala Pitaj Profu i kako ga vidite kao izvor relevantnih informacija za obrazovanje?

Svrha Portala Pitaj Profu je pružanje relevantnih i pouzdanih informacija o obrazovanju zainteresovanim korisnicima.

Portal je podeljen na dva dela STUDENTI i OBRAZOVNE INSTITUCIJE. Prvi deo namenjen je studentima, svim potrebnim inforacijama oko upisa u srednje škole, fakultete u zemlji i inostranstvu i različite korisne edukacija koje više pripadaju neformalnom obrazovaju. drugi deo je takođe jedna vrsta opšteg servisa sudentima ili budućim studentima gde se mogu naći osnovne informacije o obrazovnim instutucijama koje su registroavane u Republici Srbiji. Misija portala je promovisanje obrazovanja i podrška učenicima, studentima, roditeljima, nastavnicima i svima zainteresiranima za obrazovni proces. Portal ima za cilj da pruži jednostavan pristup stručnim savetima, resursima i informacijama koje su relevantne za obrazovanje. Vlasnik potrala je Međunarodni centar za obrazovanje i lični razvoj d.o.o., Beograd, čiji stručnjaci obavaljaju redovne konsultacije zainteresovanoj publici, vezano za profesionalnu orjentaciju, pomoć oko priprime i samog upisa na željene srednje škole i fakultete u zemlji i inostranstvu, pomoć oko prebacivanja sa jednog fakulteta na drugi i konsultacije oko daljih koraka po završenom fakultetu.

Kao izvor relevantnih informacija za obrazovanje, Portal Pitaj Profu se oslanja na stručnost i iskustvo naših stručnjaka iz obrazovnog sektora. Tim stručnjaka na portalu odgovara na pitanja korisnika i pruža stručne savete online, ali uvek možete zakazati i konsultacije uživo u našim prostorijama u Beogradu.  Ti odgovori su temeljeni na proverenim izvorima i stručnom znanju, kako bi se osigurao kvalitet i pouzdanost informacija. Cilj je da na jednom mestu dobijete sve potrebne relevantne informacije.

Portal koristi razne resurse, vodiče i članke koji pokrivaju širok spektar tema iz sveta obrazovanja. To uključuje savete za učenje, roditeljstvo, karijeru, pripreme za ispite i mnoge druge relevantne teme. Svi ovi sadržaji se stalno ažuriraju i prate najnovija istraživanja i trendove, što omogućava korisnicima pristup relevantnim i korisnim informacijama u pravom trenutku, onda kada su njima aktuelne informacije i potrebne.

Kroz kombinaciju stručnosti, proverenih informacija i resursa, Portal Pitaj Profu se pozicionira kao pouzdan izvor informacija o obrazovanju. Njegov cilj je informisati, podržati i osnažiti sve uključene u obrazovni proces, kako bi postigli uspjeh i ostvarili svoj puni potencijal.

Tim stručnjaka na portalu odgovara na pitanja korisnika i pruža stručne savete online, ali uvek možete zakazati i konsultacije uživo u našim prostorijama u Beogradu.

Kako se portal Pitaj Profu razlikuje od drugih sličnih platformi i koji su njegovi jedinstveni atributi?

Portal Pitaj Profu se ističe svojim jedinstvenim atributima i razlikuje od drugih sličnih platformi na nekoliko načina:

a) Stručnost: Portal Pitaj Profu okuplja tim proverenih stručnjaka iz obrazovnog sektora koji pružaju stručne savete i informacije korisnicima. Stručnjaci imaju bogato iskustvo i znanje u svom području, što osigurava visok nivo kvaliteta i pouzdanosti informacija.

b) Personalizacija: Portal pruža mogućnost korisnicima da postavljaju pitanja i dobiju individualne odgovore koji odgovaraju njihovim specifičnim potrebama. To omogućava personalizovanu podršku i savete, uzimajući u obzir kontekst i posebne situacije korisnika.

c)  Raznolikost tema: Portal Pitaj Profu pokriva širok spektar tema iz područja obrazovanja. Ne samo da nudi savete za učenje i nastavu, već se bavi i pitanjima roditeljstva, karijere, pripreme za ispite, upisa na fakultet i još mnogo toga. To čini portal veoma korisnim za različite korisničke grupe s različitim interesima i potrebama.

d) Ažuriranje informacija: Portal prati najnovija istraživanja, trendove i promeene u obrazovnom sektoru. Informacije se redovito ažuriraju kako bi korisnicima pružili najsvežije i najrelevantnije informacije. To čini portal relevantnim izvorom informacija u dinamičnom području obrazovanja.

e) Korisnička podrška: Portal pruža podršku korisnicima putem različitih kanala, kao što su: mogućnosti postavljanja pitanja, komentarisanje članaka i interakcije s stručnjacima iz različitih industrija. To omogućava aktivno učestvovanje korisnika i otvorenu komunikaciju.

Svi ovi atributi čine portal Pitaj Profu jedinstvenim izvorom informacija i podrške u obrazovanju. Portal se ističe visokim standardima stručnosti, personaliziranim pristupom, raznolikošću tema, ažurnošću informacija i aktivnom korisničkom podrškom.

Kako se osigurava kvalitet informacija na portalu Pitaj Profu i kako se proverava pouzdanost odgovora stručnjaka?

Na portalu Pitaj Profu kvalitet informacija se osigurava na nekoliko načina:

a) Stručni tim: Portal ima tim stručnjaka iz različitih oblasti koji su odgovorni za pružanje tačnih i pouzdanih odgovora. Ovi stručnjaci su obrazovani i iskusni u svojim oblastima i imaju relevantno znanje i veštine. Postoje i tri napredne vrste kontrole koje pomažu da na kraju kvalitet bude jedino važan

b) Provera izvora: Stručnjaci na portalu Pitaj Profu proveravaju informacije iz različitih izvora kako bi se osigurala njihova tačnost i pouzdanost. Oni se oslanjaju na pouzdane izvore kao što su naučni časopisi, stručne knjige, istraživanja i druge relevantne izvore.

c) Referentne informacije: Stručnjaci na portalu Pitaj Profu često pružaju referentne informacije ili citiraju izvore kako bi korisnici mogli da provere i provere tačnost informacija.

d) Ažuriranje informacija: Informacije na portalu Pitaj Profu se redovno ažuriraju kako bi se osigurala njihova aktuelnost. Stručnjaci prate nove studije, istraživanja i razvoj događaja u svojim oblastima kako bi osigurali da informacije budu relevantne i tačne.

e) Korisnička povratna informacija: Korisnici portala Pitaj Profu mogu ostaviti povratne informacije o odgovorima stručnjaka. Ova povratna informacija se koristi za poboljšanje kvaliteta informacija i pružanje boljih odgovora u budućnosti.

Uz sve ove mere, važno je napomenuti da je nemoguće garantovati apsolutnu tačnost svih informacija na internetu. Korisnici portala Pitaj Profu trebaju koristiti kritičko razmišljanje i proveriti informacije iz više izvora pre donošenja zaključaka ili preduzimanja bilo kakvih akcija. Na isti način funkcioniše ceo naš tim.

I.Pejovic 2

Kakva je vaša strategija angažovanja stručnjaka koji odgovaraju na pitanja korisnika portala?

Ideja je da u formi intevjua sa relevantnim naučnim radnicima u obrazovanju, dekanima fakulteta, direktorima škola, ali i ostalim priznatim profesorima iz različitih industrija dobijemo konkretne odgovore na pitanja koje korisnici postavljaju nama, te na taj način ostvarujemo obostranu korist i za korisnike i za fakultete, direktore škola, koji ovim putem mogu permanentno prezentovati svoju naučnu ustanovu, a u isto vreme dati korisne informacije budućim studentima, đacima.

Kako se portal prilagođava promenama u obrazovnom sistemu i kako pratite nove trendove i potrebe korisnika?

Portal Pitaj Profu se prilagođava promenama u obrazovnom sistemu i prati nove trendove i potrebe korisnika na nekoliko načina:

a) Praćenje promena: Tim na portalu Pitaj Profu redovno prati promene u obrazovnom sistemu, kao i nove trendove i razvoj događaja u različitim oblastima formalnog i neformalnog obrazovnja. To uključuje praćenje novih istraživanja, zakona, politika i drugih relevantnih informacija koje mogu uticati na obrazovanje i potrebe korisnika.

b) Ažuriranje sadržaja: Informacije na portalu Pitaj Profu se redovno ažuriraju kako bi se osigurala njihova tačnost i relevantnost. Kada dođe do promena u obrazovnom sistemu, tim se trudi da ažurira odgovarajuće informacije kako bi korisnicima pružio najnovije i tačne informacije.

c) Korisnička povratna informacija: Portal Pitaj Profu aktivno prikuplja povratne informacije od korisnika. Korisnici mogu ostaviti komentare, ocene ili sugestije na odgovore stručnjaka i na sam portal. Ova povratna informacija se pažljivo analizira kako bi se razumela potrebe korisnika i identifikovala područja za poboljšanje. Na osnovu ovih povratnih informacija, portal može prilagoditi svoj sadržaj i usluge kako bi bolje odgovorio na potrebe korisnika.

d) Saradnja sa obrazovnim institucijama: Portal Pitaj Profu redovno uspostavavlja saradnju sa obrazovnim institucijama, kao što su škole, fakulteti ili obrazovni centri. Ova saradnja omogućava portalu da bude u toku sa promenama u obrazovnom sistemu i da pruži relevantne informacije i resurse koji su usklađeni sa trenutnim obrazovnim trendovima.

e) Praćenje društvenih mreža i trendova: Portal Pitaj Profu prati društvene mreže, blogove, forume i druge online platforme kako bi identifikovao nove trendove, pitanja i potrebe korisnika. Ovo omogućava portalu da pruži odgovore na aktuelna pitanja i da se prilagodi interesima korisnika. Portal Pitaj Profu ima svoje naloge na skoro svim socijalnim mrežama.

Uz sve ove metode, portal Pitaj Profu kontinuirano radi na unapređenju svojih usluga i sadržaja kako bi se prilagodio promenama u obrazovnom sistemu i zadovoljio potrebe korisnika. Aktuelnost je suština našeg poslovanja i naša glavna konkurentna prednost.

Portal Pitaj Profu redovno uspostavavlja saradnju sa obrazovnim institucijama, kao što su škole, fakulteti ili obrazovni centri. Ova saradnja omogućava portalu da bude u toku sa promenama u obrazovnom sistemu i da pruži relevantne informacije i resurse koji su usklađeni sa trenutnim obrazovnim trendovima.

Kako koristite novu tehnologiju i digitalne alate za poboljšanje korisničkog iskustva na portalu Pitaj Profu?

Portal Pitaj Profu koristi novu tehnologiju i digitalne alate kako bi poboljšao korisničko iskustvo na nekoliko načina:

a) Responsivni dizajn: Portal je optimizovan za različite uređaje i ekrane, što omogućava korisnicima da pristupe sadržaju i postavljaju pitanja putem mobilnih telefona, tableta ili računara. Ovo pruža korisnicima fleksibilnost i pristupačnost, bez obzira na uređaj koji koriste.

b) Pretraga i filtriranje: Portal ima napredne funkcionalnosti pretrage i filtriranja kako bi korisnicima omogućio brzo pronalaženje relevantnih informacija. Korisnici mogu pretraživati po ključnim rečima, kategorijama ili oblastima, što im pomaže da pronađu odgovore koji su im potrebni.

c) Interaktivnost: Portal koristi interaktivne elemente kao što su ankete, kvizovi ili mogućnost ostavljanja komentara kako bi korisnicima omogućio aktivno učešće i angažovanje. Ovo stvara interaktivno i dinamično korisničko iskustvo.

d) Personalizacija: Portal može koristiti tehnologiju personalizacije kako bi pružio korisnicima personalizovane preporuke, sadržaj i informacije. Na osnovu prethodnih interakcija i preferencija korisnika, portal može prilagoditi sadržaj koji se prikazuje kako bi bolje odgovorio na njihove individualne potrebe.

e) Integracija društvenih mreža: Portal je integrisan sa društvenim mrežama kako bi korisnicima omogućio deljenje sadržaja, komunikaciju sa drugim korisnicima i širenje informacija. Ovo promoviše interakciju i širenje znanja među korisnicima.

Korišćenje nove tehnologije i digitalnih alata omogućava portalu Pitaj Profu da pruži bolje korisničko iskustvo, olakša pristup informacijama i omogući korisnicima da se aktivno uključe u proces učenja i razmene znanja.

Kako se portal povezuje s ostalim akterima u obrazovanju, kao što su fakulteti, škole, roditelji studenti i učenici, a sve to kako biste osigurali širu podršku i dugoročnu saradnju?

Portal Pitaj Profu može ostvariti povezanost sa ostalim akterima u obrazovanju, kao što su fakulteti, škole, roditelji, studenti i učenici, kako bi osigurao širu podršku i dugoročnu saradnju na nekoliko načina:

a) Partnerstva sa obrazovnim institucijama: Portal kako smo naveli ranije permanentno uspostavlja partnerstva sa fakultetima, školama i drugim obrazovnim institucijama. Ova saradnja uključuje i razmenu informacija, resursa i stručnosti. Na primer, fakulteti i škole mogu pružiti stručne savete, ažurirane informacije i resurse koji se mogu koristiti na portalu Pitaj Profu. Ovo omogućava portalu da pruži kvalitetnije informacije i podršku korisnicima. Sa druge strane Obrazovne institucije imaju mogućnost da se prezentuju na portalu i tako privuku nove đake, studente koji bi školovanje nastavili na njihovim institucijama.

b) Saradnja sa roditeljima: Portal može pružiti posebne resurse i informacije za roditelje kako bi im pomogao u razumevanju i podršci obrazovnih potreba svoje dece. Ovo može uključivati članke, vodiče, webinare ili forume za roditelje. Portal takođe može sarađivati sa roditeljskim udruženjima ili organizacijama kako bi pružio podršku i informacije na lokalnom nivou. Kroz Međunarodni centar roditelji i sami mogu da prođu određena testiranja, psihološke analize kako bi videli npr. kako će oni podneti da njihovo dete nastavi školovanje u inostranstvu. Ova usluga je veoma tražena i sama po sebi izdvojila se kao nešto što zaista ima smisla.

c) Uključivanje studenata i učenika: Portal može pružiti mogućnost studentima i učenicima da doprinesu sadržaju i odgovaraju na pitanja iz svojih oblasti ekspertize. Ovo ne samo da pruža korisnicima različite perspektive, već i omogućava studentima i učenicima da steknu iskustvo u deljenju znanja i komunikaciji sa širom zajednicom. Posebna pažnja posvećena je uspešnim studentima u zemlji i inostranstvu koji sada putem portala mogu da prenesu svoja lična iskustva i pomognu drugim studentima da se lakše opredele za isti obrazovni put. Postoji takođe na sajtu Međunarodnog Centra za obrazovanje i lični razvoj i deo gde studenti mogu da postave svoje biografije, kako bi ih poslodavci brže pronašli i zaposlili. Tu su još i prakse za studente i još dosta servisa namenjenih studentima

d) Praćenje potreba i povratnih informacija: Portal Pitaj Profu aktivno prati potrebe korisnika i prikuplja povratne informacije od svih aktera u obrazovanju. Ovo uključuje anketiranje korisnika, praćenje komentara i sugestija, kao i praćenje trendova i promena u obrazovnom sistemu. Na osnovu ovih informacija, portal može prilagoditi svoj sadržaj i usluge kako bi bolje odgovorio na potrebe svih aktera u obrazovanju.

Kroz ove strategije povezivanja i saradnje, portal Pitaj Profu može osigurati širu podršku i dugoročnu saradnju sa fakultetima, školama, roditeljima, studentima i učenicima. Ova saradnja omogućava portalu da pruži relevantne informacije, resurse i podršku, dok istovremeno koristi stručnost i iskustvo drugih aktera u obrazovanju.

I.Pejovic 5

Kako se meri uspeh portala Pitaj Profu i koje su ključne statistike koje pratite?

Portal Pitaj Profu meri uspeh na osnovu različitih ključnih statističkih izveštaja. Evo nekoliko ključnih statističkih varijabli koje se prate:

a) Broj poseta: Prati se ukupan broj poseta na portalu kako bi se utvrdilo koliko ljudi posećuje portal i koristi njegove usluge. Ova informacija pomaže u proceni popularnosti i širenju portala.

b) Broj korisnika: Prati se broj registrovanih korisnika na portalu kako bi se utvrdilo koliko ljudi aktivno koristi portal i ima naloge. Ova informacija pomaže u proceni rasta baze korisnika i privlačenju novih korisnika.

c) Broj postavljenih pitanja: Prati se broj pitanja koja korisnici postavljaju na portalu kako bi se utvrdilo koliko je portal aktivan i koristan za korisnike. Ova informacija pomaže u proceni angažovanosti korisnika i interakcije na portalu.

d) Broj odgovorenih pitanja: Prati se broj pitanja na koja su stručnjaci dali odgovore kako bi se utvrdilo koliko je portal efikasan u pružanju odgovora na postavljena pitanja. Ova informacija pomaže u proceni kvaliteta usluge i zadovoljstva korisnika.

e) Vreme provedeno na portalu: Prati se prosečno vreme koje korisnici provode na portalu kako bi se utvrdilo koliko je portal angažujući i koristan za korisnike. Ova informacija pomaže u proceni korisničkog angažmana i zadovoljstva.

f) Povratne informacije korisnika: Prate se povratne informacije korisnika putem komentara, ocena ili anketa kako bi se utvrdilo zadovoljstvo korisnika i identifikovala područja za poboljšanje. Ova informacija pomaže u proceni korisničkog iskustva i prilagođavanju usluga portalu.

Ove statističke informacije se redovno prate i analiziraju kako bi se procenio uspeh portala Pitaj Profu i identifikovala područja za unapređenje. Ovi izveštaji pomažu u donošenju informisanih odluka i prilagođavanju portala kako bi se bolje odgovorilo na potrebe korisnika.

Kako se nosite s izazovima u vezi sa zaštitom privatnosti korisnika i osiguravanjem sigurnog i pouzdanog okruženja na portalu?

Zaštita privatnosti korisnika i osiguranje sigurnog i pouzdanog okruženja na portalu Pitaj Profu su od izuzetne važnosti. Evo nekoliko načina na koje se portal bori sa izazovima u vezi sa zaštitom privatnosti korisnika:

a) Politika privatnosti: Portal ima jasno definisanu politiku privatnosti koja detaljno opisuje kako se prikupljaju, koriste i čuvaju podaci korisnika. Ova politika pruža transparentnost korisnicima i obezbeđuje da se njihovi podaci koriste samo u skladu sa njihovim pristankom i relevantnim zakonima o zaštiti podataka.

b) Sigurnosne mere: Portal primenjuje različite sigurnosne mere kako bi zaštitio podatke korisnika od neovlašćenog pristupa, gubitka ili krađe. Ovo uključuje upotrebu enkripcije podataka, sigurnosnih sertifikata, redovno ažuriranje softvera i hardvera, kao i implementaciju sigurnosnih protokola i procedura.

c) Anonimnost korisnika: Portal pruža mogućnost korisnicima da postavljaju pitanja anonimno, bez otkrivanja njihovog identiteta. Ovo omogućava korisnicima da slobodno postavljaju pitanja i dobijaju odgovore bez straha od otkrivanja njihovog identiteta.

d) Moderacija sadržaja: Portal ima tim moderatora koji redovno pregledaju i odobravaju sadržaj koji se objavljuje na portalu. Ovo pomaže u sprečavanju objavljivanja neprimerenog ili neprikladnog sadržaja koji bi mogao ugroziti sigurnost i privatnost korisnika.

e) Edukacija korisnika: Portal pruža edukativne resurse i informacije korisnicima o važnosti zaštite privatnosti i sigurnosti na internetu. Ovo uključuje savete o sigurnom korišćenju interneta, zaštiti ličnih podataka i prepoznavanju potencijalnih prevara.

d) Partnerstva sa stručnjacima: Portal ima partnerstva sa stručnjacima za zaštitu privatnosti i sigurnost kako bi se osiguralo da se primenjuju najbolje prakse i najnovije tehnologije u zaštiti podataka korisnika.

Kombinacija ovih mera pomaže portalu Pitaj Profu da se bori sa izazovima u vezi sa zaštitom privatnosti korisnika i osigura sigurno i pouzdano okruženje za sve korisnike. Redovno se prate i ažuriraju politike i procedure kako bi se osigurala usklađenost sa najnovijim standardima i zahtevima zaštite privatnosti.

I za kraj, kakvi su vaši dugoročni planovi za razvoj portala Pitaj Profu da li će se neke od usluga širiti, dopunjavati?

Uobičajeno je da portali kao što je Pitaj Profu imaju dugoročne planove za razvoj i rast. Evo nekoliko mogućih dugoročnih planova za rast portala, a svakako će vreme pokazati u kom pravcu će posetioci portala doktirati sadržaj i ostalo što im bude interesantno:

a) Proširenje tematskog sadržaja: Portal može razmotriti proširenje tematskog sadržaja kako bi pružio odgovore na širi spektar pitanja i interesovanja korisnika. Na taj način, portal može privući veći broj korisnika i postati relevantan izvor informacija za različite oblasti, ali ćemo se uvek kretati oko teme obrazovanja u Republici Srbiji.

b) Unapređenje korisničkog iskustva: Portal može raditi na unapređenju korisničkog iskustva kroz poboljšanje interfejsa, navigacije i funkcionalnosti. Ovo može uključivati bolje pretrage, personalizovane preporuke ili dodatne opcije za interakciju sa stručnjacima.

c) Partnerstva sa stručnjacima i institucijama: Portal može uspostaviti partnerstva sa stručnjacima, profesorima, institucijama ili organizacijama kako bi proširio mrežu stručnjaka i pružio još kvalitetnije odgovore na pitanja korisnika. Ovo može dodatno povećati poverenje korisnika i kredibilitet portala, pa ćemo sigurno ići u tom pravcu.

d) Razvoj mobilne aplikacije: Portal može razmotriti razvoj mobilne aplikacije kako bi omogućio korisnicima da pristupe portalu i postavljaju pitanja putem svojih mobilnih uređaja. Ovo može poboljšati dostupnost i praktičnost portala za korisnike koji bi sadržaj lakše koristili i imali raspoloživ u svakom trenutku na svojim mobilnim telefonima, tablet uređjajima, satovima, pa i na lap top i ostalim računarima.

e) Integracija dodatnih usluga: Portal može razmotriti integraciju dodatnih usluga kao što su forumi za diskusiju, blogovi sa stručnim člancima ili online kursevi, ali i konferencije u cilju promocije portala uz potencionalno parterstvo sa fakultetima, školama, i drugim obrazovnim sistemima. Ovo može proširiti vrednost portala i pružiti dodatne resurse korisnicima.

Važno je napomenuti da su ovo samo neki od mogućih dugoročnih planova za razvoj i rast portala. Konkretni planovi zavise od vizije i strategije tima koji upravlja portalom Pitaj Profu, ali i od vas, naših čitaoca.