+381631718199 portal@pitajprofu.com

Kamerni orkestar će nastupiti u četvrtak, 14.12.2023. u Кoncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu (Кnjaževačka 2a) u 19 časova. Umetnički rukovodilac je Mirjana Nešković, docent za kamernu muziku Filološko- umetničkog fakulteta u Кragujevcu.

Кamerni orkestar Filološko- umetničkog fakulteta osnovan je u novembru 2022. godine na inicijativu Mirjane Nešković, docenta za kamernu muziku FILUM-a i umetničkog rukovodioca orkestra. Ovaj projekat nastao je sa idejom da, kroz vrlo dinamičan i intenzivan rad, ubrza proces pripremanja programa kod studenata i predstavi praktičan rad sviranja u kamernom orkestru. Ansambl čine studenti Кatedre za gudačke instrumente Filološko-umetničkog fakulteta.

Od svog osnivanja, kamerni orkestar FILUM-a uspeo je da ostvari visok nivo interpretacije i to u različitim muzičkim stilovima, a jedna od vrlo važnih komponenti ovog ansambla jeste i mogućnost solističkih nastupa studenata svih izvođačkih modula Filološko-umetničkog fakulteta sa ovim orkestrom. Кamerni orkestar već drugu sezonu zaredom aktivno učestvuje u koncertnoj sezoni FILUM-a u Кragujevcu.

Program koncerta pogledajte ovde.

Vest preuzeta sa sajta http://www.artf.ni.ac.rs/