+381631718199 portal@pitajprofu.com

Sa ponosom i zadovoljstvom najavljujemo jubilarnu 30. konferenciju YU INFO 2024 koja će se održati od 10. do 13. marta 2024. na Kopaoniku u kongresnim salama hotela Grand.

U proteklih trideset godina trudili smo se i uspeli da, uz pomoć Vas, učesnika i prijatelja konferencije, održimo kontinuitet u okupljanju stručnjaka iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija koji su svojim radovima i inovacijama u različitim oblastima doprineli razvoju naučne i biznis zajednice u našoj zemlji.

Prve tri YU INFO konferencije održane su na planini Brezovica, a sve ostale na Kopaoniku. Za ovih 30 godina na konferenciji je saopšteno i u zbornicima radova objavljeno više od 5000 radova, a konferencijama je uživo prisustvovalo preko 9000 učesnika. Značajan doprinos konferenciji dali su IT kompanije partneri i sponzori konferencije, kojih je bilo više od 200.

Zbog sve većeg broja radova iz inostranstva, od 2011. godine organizuje se u isto vreme, kao ćerka konferencije, međunarodna ICIST konferencija. Izabrani radovi iz zbornika radova ove konferencije u više navrata su publikovani kao posebna izdanja značajnih, visokorangiranih međunarodnih časopisa koji se nalaze na listi naučnih časopisa sa SCI indeksom.

Svim učesnicama naših prethodnih konferencija se zahvaljujemo i pozivamo ih da proslavimo zajedno. Centralne teme konferencije biće:

  • Veštačka inteligencija
  • Industrija 4.0
  • Digitalizacija u energetici i green energy
  • Digitalizacija u biomedicini i eHealth

Poseban program, pod nazivom Business day, biće posvećen tehnološkim i industrijskim trendovima, saradnji istraživačkog i industrijskog sektora i razvoju IT kadrova.

Konferencija YU INFO uvek je bila poznata I po izuzetnom društvenom životu i zabavama u večernjim časovima. Ove godine vas očekuje zabavni program dostojan jubileja.

Uskoro o programima detaljnije na web sajtu yuinfo.org.

Vest preuzeta sa sajta https://www.yuinfo.org/