+381631718199 portal@pitajprofu.com

Organizatori programa L’Oréal-UNESCO „Za žene u nauci“, kompanija L’Oréal Balkan, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Nacionalna Komisija za UNESCO, pozivaju mlade naučnice u našoj zemlji da se prijave na 14. po redu konkurs za ova prestižna priznanja. Četrnaesti ciklus Nacionalnog programa „Za žene u nauci“ otvoren je do 31. marta2024. i namenjen je mladim naučnicama u Srbiji, do 35 godina života, koje su upisale ili završile doktorske ili postdoktorske studije u oblasti prirodnih nauka. Prijave se podnose elektronskim putem, a na veb sajtu www.zeneunauci.co.rs moguće je naći više informacija o samom programu, uslovima, kriterijumima, kao i načinu prijavljivanja, uključujući i prijavni formular i opšta pravila konkursa za 2024. godinu.

Najtalentovanije mlade naučnice biće nagrađene priznanjima i finansijskom podrškom u vrednosti od po 5 hiljada evra namenjenim za realizaciju njihovih značajnih naučnih istraživanja. Nacionalna priznanja „Za žene u nauci“ predstavljaju podršku njihovom daljem profesionalnom usavršavanju i podsticaj da nastave da se bave naukom u Srbiji.

Među dobitnicama ovog prestižnih nacionalnog priznanja „Za žene u nauci“ za 2023. godinu, bile su čak dve mlade naučnice sa Prirodno-matematičkog fakulteta: Isidora Kešelj sa Departmana za biologiju i ekologiju i Milica Radaković sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

Cilj programa „Za žene u nauci“ je da širom sveta, a tako i u našoj zemlji, podrži izvanredne žene istraživače koje svojom posvećenošću, dostignućima i vizijom doprinose napretku nauke i društva.

Svetu je potrebna nauka, a nauci su potrebne žene!

Vest preuzeta sa sajta https://www.pmf.uns.ac.rs/