+381631718199 portal@pitajprofu.com

Ekonomski fakultet u Кragujevcu objavljuje nagradni Кonkurs za izradu kratkog filma, tematski i lokacijski vezanog za fakultet. Na konkurs apliciraju tročlani timovi, a pravo učešća imaju studenti svih nivoa studija. U formi kratkog video snimka, studenti treba da predstave svoj doživljaj studiranja na Ekonomskom fakultetu.

Predviđeno je da film traje između dva i pet minuta. Snimak mora biti lociran na fakultetu, što znači da se moraju videti zgrada ili prostorije fakulteta, dok je sam pristup prepušten kreativnosti autora. Pored studenata koji se prijavljuju kao tim, u filmu se mogu pojaviti i drugi studenti ili zaposleni fakulteta. Minimalna rezolucija filma mora biti FullHD (1920x1080px), a prihvatljive su i horizontalna i vertikalna orijentacija. Dozvoljeni su svi oblici montaže, upotrebe filtera i tehnike obrade.

Potrebna je saglasnost učesnika koji se pojavljuju u filmu. To znači da, ako se pored članova tima pojavljuju i druga lica, oni moraju biti obavešteni da su snimljeni i da će se naći u filmu koji se prijavljuje za konkurs. Takođe, treba voditi računa da je za korišćenje materijala koji ima zaštićena autorska prava, poput slike, videa ili zvuka/pesme, potrebna saglasnost autora. Predlažemo da koristite besplatne sadržaje sa interneta uz obavezno navođenje izvora. Video materijal koji sadrži neprimereni sadržaj (nasilje, poziv na nasilje, seks, upotrebu opijata ili nedozvoljenih supstanci, diskreditaciju, vređanje lica ili institucija) će biti diskvalifikovan.

Timovi se prijavljuju kroz formu na adresi https://forms.gle/tFfnBYqtcyEEHoFE7

Rok za prijavu timova je 31. oktobar 2023. godine.

Rok za slanje kratkog filma je 30. novembar 2023. godine.

Film je potrebno proslediti kroz formu i objaviti na Instagramu sa Nazivom filma i tagom #ekonomskifilm2023 i tagovati Ekonomski fakultet @ekonomskikg. U izboru najboljeg filma učestvovaće će žiri sastavljen od zaposlenih na fakultetu i studenti, koji će preko e-learning portala (moodle) moći da glasaju.

Rok za glasanje biće 10. decembar 2023, dok će dodela nagrada biti na proslavi Dana fakulteta.

Tim koji prijavi najbolji film biće nagrađen tablet uređajima, dok će drugoplasirani tim kao nagradu dobiti jednonedeljnu letnju praksu u Skoplju u junu 2024. godine.

Vest preuzeta sa sajta https://www.ekfak.kg.ac.rs/sr/