+381631718199 portal@pitajprofu.com

Otvoren je novi ciklus prijava Fondacije Studenica za studentske stipendije u akademskoj 2023/2024. godini. Konkurs je otvoren od 11. septembra do 21. oktobra 2023. godine. 
Stipendije se dodeljuju srpskim studentima koji studiraju na fakultetima na teritoriji Republike Srbije i u regionu svih usmerenja (društvene, humanističke, biomedicinske i tehničke nauke, umetnost…) Nekoliko mesta biće ostavljeno za brucoše koji pokazuju liderski potencijal i društveno su angažovani u svojoj zajednici.

Ove godine je doneta odluka da se jedan broj stipendija dodeli studentima koji se opredele za učiteljska i nastavnička zanimanja sa ciljem da se pruži konkretan doprinos nastojanju da se vrati ugled i dostojanstvo profesiji učitelja i nastavnika. U saradnji sa dekanima ovih fakulteta dobili smo spisak najbolje rangiranih studenata – brucoša. Molimo ih, kada popunjavaju prijave za konkurs, da naglase ovo u samoj prijavi. Ohrabrujemo i ostale studente učiteljskih i nastavničkih smerova, bez obzira na godinu studija, da se takođe prijave. Pošto i dalje traju upisi, slobodno napišite očekivane rezultate u poljima u kojima se oni traže.

Uslovi koje kandidati treba da ispune: da su redovni studenti bilo koje godine osnovnih studija (uključujući brucoše) ili master studija akreditovane visokoškolske ustanove i upisani u semestar studija za koji traže stipendiju. Vrednuju se i izuzetni akademski uspesi i izražena potreba za novčanom pomoći, kao i iskustvo u vannastavnim, humanitranim i volonterskim aktivnostima. Više o uslovima i proceduri prijavljivanja pročitajte  ovde

I ove godine Fondacija Studenica dodeliće stipendije u saradnji sa Srpskim filantropskim udruženjem iz Njujorka. Za uvećan broj stipendija, a posebno za stipendije za učiteljska i nastavnička zanimanja uz podršku akademske, naučne zajednice i mnogih pojedinaca i medija biće održan poseban događaj u novembru ove godine. Radujemo se tome i verujemo da ćemo moći da pomognemo školovanju još većeg broja studenata nego do sada! Prijavite se na konkurs ovde

Vest preuzeta sa sajta http://sr.studenica.org/vesti.html