+381631718199 portal@pitajprofu.com

Zanima vas svet politike, javnih politika i odlučivanja koje oblikuje našu stvarnost?

Fakultet političkih nauka vas poziva na jedinstven događaj ,,Budi politikolog na jedan dan”, gde ćete imati priliku da zavirite u svet politikologije i saznate posebnosti u kreiranju i zagovaranju konkretnih javnih politika.

Na ovom događaju, budući studenti će naučiti osnove pisanja policy paper-a. Policy paper je analiza koja nudi rešenja za konkretne probleme u oblasti javnih politika. Кroz interaktivnu radionicu vodiće vas mladi istraživači i naučnici koji se bave političkim institucijama, načinima njihovog funkcionisanja i kreiranja javnih politika. Кroz radionicu ćete korak po korak naučiti da identifikujete i definišete problem na jasan i precizan način, koristeći pritom stručne metode i alate.

Na radionici ćete saznati kako da analizirate podatke i informacije, kritički razmišljate o mogućim ishodima i alternativama i definišete potencijalna rešenja u zavisnosti od političkih pozicija donosioca odluka. Na kraju, da jasno fomulišete preporuke uz argumentaciju zasnovanu na činjenicama, kao i da na pravi način predložena rešenja prezentujete zainteresovanim stranama.

Pridružite nam se i saznajte zašto je Fakultet političkih nauka i politikološki smer pravi izbor za vas!

Ovo je prilika da doživite profesionalni dan jednog politikologa i otkrijete kako možete doprineti rešavanju stvarnih društvenih problema na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

Prijavite se na radionicu koja će se održati u subotu, 23. marta 2024. od 12 do 15 časova u profesorskoj slušaonici (V sprat) na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu (Jove Ilića 165).

Prijave: https://forms.gle/sAz3xLsxbdyiJcMm8

Vest preuzeta sa sajta https://www.fpn.bg.ac.rs/