+381631718199 portal@pitajprofu.com

Prestižna međunarodna arhitektonska nagrada Piranezi, koja se dodeljuje od 1989. godine, deo je međunarodne konferencije Piranski dani arhitekture (PDA). Nagrada se dodeljuje najboljem arhitektonskom delu iz Srednje Evrope u poslednje dve godine, a od 2008. godine takođe i za najinovativnije ideje studenata. Nagrađeni rad treba da odražava poštovanje savremene arhitekture za prirodni, kulturni i istorijski kontekst. Predstavljanjem različitosti u okviru visokokvalitetne evropske arhitekture, ova nagrada podstiče kulturni identitet i naglašava značaj oživljavanja modernističke arhitekture.

Nagrada za najinovativniju ideju studenata


Piranesi Student Honorable Mention nagrađuje najbolji studentski arhitektonski projekat, dizajniran u prethodne dve godine u regionu Centralne Evrope. Nominuju se po dva studenta izabrana od strane selektora matičnog fakulteta. Pozvani su fakulteti Centralno Evropskih zemalja iz sledećih gradova – Grac, Špital, Beč, Banja Luka, Sarajevo, Split, Zagreb, Solun, Budimpešta, Peskara, Trst, Bratislava, Ljubljana, Maribor, Beograd, Novi Sad i AA London.
Arhitekte iz gore navedenih zemalja mogu se prijaviti za nagradu Piranesi preko svojih nacionalnih selektora. Svaki nacionalni selektor izabraće i kandidovati 5 realizovanih arhitektonskih dela, izgrađenih u poslednje dve godine. Studenti sa gore navedenih arhitektonskih fakulteta mogu se prijaviti za nagradu studenta Piranesi preko svojih selektora. Svaki selektor će izabrati i nominovati 2 realizovana ili nerealizovana arhitektonska dela ili projekat, projektovan u poslednje dve godine.
Izabrani radovi (izveden ili neizveden studentski rad) će se takmičiti za 2023 Piranesi Honorable Mention na Piranesi međunarodnoj izložbi u okviru Piranskih dana arhitekture.
Krajnji rok za selekciju radova je 15.10.2023. godine.
Selektor radova: mr Zoran Abadić
Prijave slati na zoran.abadic@arh.bg.ac.rs

Vest preuzeta sa sajta http://www.arh.bg.ac.rs/