+381631718199 portal@pitajprofu.com

U cilju unapređenja decentralizovane tehnologije, Fakultet organizacionih nauka, kao osnivački član bloxberg zajednice, imenovan je za domaćina šestog bloxberg samita koji će biti organizovan u prostorijama Fakulteta 26. i 27. oktobra 2023. godine.

Ovaj događaj, namenjen predstavnicima istraživačkih organizacija i angažovanim trećim stranama, predstavlja zajednički napor da se prošire granice primene nauke putem blokčejn tehnologije. Fokus na nauku proizilazi iz posvećenosti tome da se blokčejn i decentralizovana tehnologija približe širem auditorijumu, naglašavajući predanost bloxberg zajednice da učini transformacione tehnologije dostupnijim i inkluzivnijim.

Ovogodišnji samit poziva sve studente Fakulteta da se priključe programu i učestvuju u predavanjima i tematksim razgovorima na temu blokčejn i decentralizovane tehnologije. Studenti će imati priliku da sarađuju sa istaknutim liderima industrije kao što su Wolfram Alpha, Ethernity Cloud, ScieNFT, i GOSH, između ostalih. U središtu ove inicijative leži bloxberg, jedinstveni blokčejn sistem dizajniran od strane i za naučnu zajednicu. Poznat po tome što predstavlja najveću Proof of Authority (PoA) blokčejn mrežu na svetu, Bloxberg sistem spreman je da izvrši revoluciju globalne paradigme obezbeđivanja i širenja naučnih podataka.

Fakultet organizacionih nauka (FON) posvećeno podržava misiju bloxberg-a i ima važnu ulogu u daljem razvoju ovog decentralizovanog blokčejna i njegovim primenama u svetu nauke. Bloxberg asocijacija predstavlja vezu između međunarodnih istraživačkih organizacija, podstičući saradnju i razmenu znanja u dinamičnom svetu blokčejn tehnologije. Bloxberg asocijacija nadgleda besprekorno delovanje i neprestano unapređenje bloxberg blokčejna, duboko povezujući nauku, biznis, tehnologiju, administraciju i pravosuđe. Ovaj višedimenzionalni pristup utvrđuje bloxberg poziciju kao transformacionu snagu u pejzažu decentralizovane tehnologije. Bloxberg prikazuje potencijal blokčejn tehnologije i pokazuje kolektivni trud da se globalnoj naučnoj zajednici omogući bezbedno upravljanje podacima.

Više informacija o Programu dostupno je na namenskoj veb stranici.

Vest preuzeta sa sajta https://www.fon.bg.ac.rs/