+381631718199 portal@pitajprofu.com

Međunarodni naučni skup “Društveni i lični izazovi tokom pandemije COVID-19” održaće se onlajn u organizaciji Fakulteta za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić 25. i 26. novembra 2023.

Pandemija, s kojom smo se borili više od godinu dana, postala je neminovnost svih životnih oblasti donoseći brojne akutne nedaće. Pokrenula je mnoge procese, čije se posledice vide u sadašnjem trenutku, a koje će biti prisutne kako u bliskoj, tako i u daljoj budućnosti. Pandemija je pokrenula čovečanstvo koje se našlo pred brojnim izazovima: borba s virusom, funkcionisanje zdravstvenih sistema, promene paradigmi školovanja i poslovanja, promene u jeziku i kulturi, ekonomske posledice po pojedinca, institucije i čitave zajednice. Povećani su zahtevi za psihološkom podrškom usled bolesti, straha, brojnih velikih promena, redefinisani su pravni i društveni okviri u kojima se novi načini života odvijaju i još dosta toga. Postavljaju se brojna pitanja i traže adekvatni odgovori koji će pomoći svim uzrasnim grupama, profesijama, zajednicama i pojedincima da prebrode posledice pandemije na najbolji mogući način.

Na skupu će učestvovati preko 50 autora iz zemlje, regiona i inostranstva. Pet renomiranih plenarnih govornika otvoriće tematske celine: prof. dr Alexander English iz oblasti psihologije, prof. dr Michal Daszkiewicz iz oblasti jezika i obrazovanja, prof. dr Andreja Savić iz oblasti bezbednosti, prof. dr Cvetko Andreevski iz oblasti ekonomije i dr Olga Tešović, sudija osnovnog suda u Požegi.

Tokom dva dana tokom trajanja naučnog skupa, osim učesnika, studenti fakulteta kao i svi zainteresovani moći će da prate program naučnog skupa. Program naučnog skupa možete pratiti pristupanjem preko linkova za određene programske celine.

Vest preuzeta sa sajta http://www.flv.edu.rs/