+381631718199 portal@pitajprofu.com

Vlada Republike Кoreje poziva sve zainteresovane kandidate iz Srbije da konkurišu za stipendirane studijske boravke u Кoreji u akademskoj 2024/2025. godini. Za stipendije mogu da konkurišu studenti postdiplomskih, odnosno master i doktorskih studija u 2024. godini. Za ovu stipendiju mogu da se prijave svi državljani Republike Srbije koji imaju završen prethodni nivo studija na bilo kom fakultetu (za master – završene osnovne studije, za doktorat – završene master studije itd).

Proces prijave je podeljen na faze, od kojih je prva faza selekcije u Ambasadi Republike Кoreje u Beogradu, nakon čega prijave preuzima National Institute for International Education (NIIED), koji vrši izbor odabranih studenata. Studiranje traje dve godine za studente na master i tri godine za studente na doktorskim studijama, a predviđena je i dodatna godina kursa korejskog jezika. Кandidati ne mogu da imaju državljanstvo Republike Кoreje, prethodno stečenu diplomu ili stipendiju na obrazovnim ustanovama u Republici Кoreji i moraju da budu mlađi od 40 godina.

Dokumentacija koja je neophodna za prijavu, kao i kriterijumi za selekciju, potrebno je da se provere sa svakom pojedinačnom ustanovom koja je obuhvaćena ovim pozivom. Sva dokumenta se dostavljaju na engleskom ili korejskom jeziku, na adresu Ambasade Republike Кoreje, sa naznakom „Ambasada Republike Кoreje, Miloša Savčića 4, 11000 Beograd”. Dokumentacija može da se dostavi putem pošte ili lično.

Detaljne informacije o stipendiji dostupne su na ovom linku, dok su sve informacije o propozicijama konkursa dostupne u ovom dokumentu. Prijavni i medicinski formular može da se preuzme i na stranici Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Za dodatne informacije kandidati mogu da se obrate imejlom na adrese: koreanembsb@hotmail.co.kr i aleksandra@mofa.or.kr.

Rok za slanje dokumentacije je 05. mart 2024. godine, do 16 časova.

Vest preuzeta sa sajta https://obrazovanje.rs/