+381631718199 portal@pitajprofu.com

Ministarstvo odbrane Republike Srbije raspisalo je konkurs za dodelu 44 studentske stipendije u školskoj 2023/2024. godini, u Sektoru za materijalne resurse, za prijem u radni odnos u Vojnotehničkom institutu – 37 za studente master akademskih studija (elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, mašinsko iženjerstvo, oblast fizika i hemija) i 7 za studente osnovnih akademskih studija (elektrotehničko i računarsko inženjerstvo).
Studenti osnovnih i master akademskih studija, po završetku studija, biće primljeni u radni odnos u mesto službovanja Beograd, u svojstvu civilnih lica, u skladu sa Zakonom o Vojsci Srbije.

Na konkurs za pozicije u Vojnotehničkom institutu mogu da se prijave studenti master akademskih studija na fakultetima iz oblasti industrijskog/mašinskog inženjerstva, elektrotehničkog i računarskog inženjerstva, oblast fizike i hemije, kao i studenti osnovnih akademskih studija na fakultetima iz oblasti elektrotehnike, informatike i računarskog inženjerstva. Visina studentske stipendije u školskoj 2023/2024. godini je za studente master studija 60.000 dinara, a za studente osnovnih akademskih studija 50.000 dinara.

Na ovaj način, Ministarstvo odbrane ohrabruje najvrednije i najtalentovanije studente da svoje znanje i talenat usmere na razvoj i unapređenje odbrambenih sposobnosti svoje zemlje. Vojna industrija je već vekovima nosilac tehnološkog razvoja, a izazov nove generacije je da nastavi put uspeha ka vrhu savremenih tehnologija.

Кonkurs je otvoren do 31. oktobra 2023. godine. Više informacija o navedenom konkursu možete videti na ovom linku.

Vest preuzeta sa sajta https://www.chem.bg.ac.rs/