+381631718199 portal@pitajprofu.com

Fondacija Studenica, osnovana pre trideset godina, otvorila je novi ciklus prijava za studentske stipendije koji traje do 21.10.2023. Konkurs važi za sve studente koji studiraju na teritoriji Republike Srbije i u regionu.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti bilo koje godine osnovnih i master studija svih usmerenja (društvene, humanističke, biomedicinske i tehničke nauke, umetnost). Posebnih nekoliko mesta biće ostavljeno za brucoše koji pokazuju liderski potencijal i društveno su odgovorni u svojoj zajednici.

Ove godine doneta je odluka da se jedan broj stipendija dodeli studentima koji se opredele za učiteljska i nastavnička zanimanja sa ciljem da se pruži konkretan doprinos vraćanju ugleda profesiji učitelja i nastavnika.

Najbolje rangirani kandidati – brucoši imaće priliku da pošalju prijavu za dobijanje stipendije. Takođe, razmatraće se i prijave studenata učiteljskih i nastavničkih smerova, bez obzira na godinu studija.

Uslovi koje kandidati treba da ispune: da su redovni studenti bilo koje godine osnovnih ili master studija akreditovane visokoškolske ustanove i upisani u semestar studija za koji traže stipendiju. Vrednuju se i izuzetni akademski uspesi i izražena potreba za novčanom pomoći, kao i iskustvo u vannastavnim, humanitarnim i volonterskim aktivnostima. 

Više o uslovima i proceduri prijavljivanja pročitajte na linku.

Vest preuzeta sa sajta https://ius.bg.ac.rs/