+381631718199 portal@pitajprofu.com

Svečano uručenje nagrade ,,Dr Filip Brković”, koju u čast prerano preminulog kolege dr Filipa Brkovića dodeljuju Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Studentski parlament Fakulteta političkih nauka, porodica Brković i Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative, održaće se u ponedeljak, 29. januara 2024. godine u 14 časova u amfiteatru Fakulteta političkih nauka, na godišnjicu smrti dr Filipa Brkovića.

Na ovogodišnji konkurs prijavilo se 11 izvanrednih studentkinja i studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Ovogodišnji dobitnik nagrade je diplomirani politikolog za međunarodne poslove Boris Kaličanin.

Kandidati za nagradu ove godine bili su Zorana Martać, Milica Ralević, Jovana Jevremović, Aleksa Krnješevac, Iva Manojlović, Lazar Vojinović, Andrijana Ristić, Lazar Simić, Lenka Vidaković i Anđela Kunarac.

Na svečanom uručenju nagrade obratiće se organizatori, porodica i dobitnici nagrada. U ime Fakulteta političkih nauka govoriće prodekanka za studije I stepena visokog obrazovanja prof. dr Natalija Perišić, dok će se u ime Studentskog parlamenta Fakulteta obratiti predsednik Sava Šebek.

Ceremoniju će uveličati hor ,,Obilić” Akademskog kulturno umetničkog društva ,,Branko Krsmanović”.

Dodelu nagrade vodiće predsednik studentske organizacije Timska inicijativa mladih, student Luka Lalošević

Fond za nagradu iznosi 100.000 dinara. Pravo na apliciranje imali su studentkinje i studenti Fakulteta političkih nauka koji su završili osnovne studije u roku ne dužem od 46 meseci od početka studija, sa prosečnom ocenom 9.00 ili više, a koji su se istakli i u pružanju doprinosa razvoja položaja studenata na Fakultetu, kao i unapređenju kvaliteta akademskog života. Ovogodišnji konkurs odnosio se na generaciju koja je prvi put upisala prvu godinu osnovnih studija 2019. godine. Lajtmotiv ovogodišnje nagrade bio je „Ulažimo u obrazovanje odgovorno. Za bolju budućnost naše dece.“.

Vest preuzeta sa sajta https://www.fpn.bg.ac.rs/